Het icoon van Porsche

Onze traditie: het ‘Dr. Ing.’ in de bedrijfsnaam. Meer dan 30.000 wedstrijdoverwinningen. En nog meer heldenverhalen. Maar ook de verantwoordelijkheid die daaruit voortkomt – voor de toekomst van de sportwagen, voor het milieu. Bij de 911 komt nog zijn roeping als Sportwagenicoon. Maar die is alleen wat waard als we hem telkens weer opnieuw beleven. Verleden en toekomst kunnen niet van elkaar worden gescheiden. Vinden wij. We zouden zeker goede sportwagens kunnen maken. Maar geen Porsche. En al helemaal geen ‘Elfer’.

Porsche Burmester

Burmester

Een icoon uit Zuffenhausen ontmoet een icoon uit Berlijn: Burmester®, een van de grootste aanbieders van high-end geluidsapparatuur. Met, in concreto, het Burmester® high-end Surround Sound System. De kracht van het systeem zit hem in vele kleine details – met slechts één doel: perfectie in geluidskwaliteit.

Design en techniek vormen bij de 911 een eenheid. Dat laat ook zijn profiel zien. Zijn lange wielbasis zorgt voor een bijzonder goede rijstabiliteit en bochtendynamiek. Beide overbouwen zijn kort, de 911 is compact en wendbaar.

Een sportieve totaalindruk, die door de lage wegligging van de wagen wordt bevestigd en door de grote spoorbreedte van de vooras. En bij de 911 Carrera modellen met 4-wielaandrijving wordt daar een 44 mm bredere carrosserie aan de achterzijde aan toegevoegd. Wat dat alles oplevert? Nog meer tractie en wendbaarheid bijvoorbeeld.

Het silhouet is ook typisch 911. Typisch in zijn ontwikkeling. Laten we dichterbij gaan kijken. Naar de details.

 

Porsche 911: architectuur

De wagenarchitectuur met een grote spoorbreedte van de vooras en een vlakke daklijn draagt ertoe bij dat de 911 in vooraanzicht dynamisch en sportief elegant oogt. En zorgt voor de lage cw-waarde van 0,29 bij de 911 Carrera.

De standaard bi-xenonkoplampen zorgen met hun ovale uiterlijk voor een klassieke uitstraling. Ze tonen het technisch markante binnenwerk van de lampen. Tegen meerprijs is het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) met dynamische bochtenverlichting, snelheidsafhankelijke rijverlichtingsregeling en dynamisch grootlicht leverbaar.

porsche-911-targa

Knipperlicht, dagrijverlichting en stadslicht zijn in afzonderlijke units aan de voorzijde in led-techniek uitgevoerd. De vlakke uitvoering vormt een mooi contrast met de koplampen. Samen met de 2 geïntegreerde luchtroosters geven ze de 911 zijn onmiskenbare gezicht.

Dan de achterzijde. Het beeld is hoekig. Qua design, uitstraling en effect. Verantwoordelijk daarvoor zijn de duidelijke lijnen en de smalle led-achterlichten: ze onderstrepen de horizontale vorm. De verlichte achterlichtstrook bij de modellen met 4-wielaandrijving benadrukt deze uitstraling nog eens extra.

Onmiskenbaar Porsche: de roestvaststalen eindpijpen. Bij de S modellen zijn ze aan beide zijden dubbel uitgevoerd. De brede achterspoiler is uitschuifbaar. Voor minder opwaartse kracht onder alle rijomstandigheden en daardoor nog meer rijstabiliteit.

De velgen: 19 inch velgen voor de 911 Carrera modellen en 20 inch velgen voor de 911 Carrera S modelserie. Hun grote afmetingen verlenen de 911 nog meer sportlieve autoriteit. Banden met een grote afrolomtrek zorgen voor een hoger comfort en hogere prestaties.

Een belangrijke functie is weggelegd voor het logo op de achterzijde: dit staat voor de Porsche identiteit.